SANDNESPOSTEN: Alt taler for tidenes musikal i Sandnes kulturhus

Allerede første dag i desember testet vokalist Britt-Synnøve Johansen ut sine kostymer til Billy Elliot. Kulturhussjef Anders Netland lover tidenes beste musikaloppsetning når musikalen med premiere 24. januar spilles i kulturhuset.

Kvalitet i alle ledd

Sandnes kulturhus og involverte overlater ingenting til tilfeldighetene i sin kamp for å levere det kulturhussjef Anders Netland tror vil bli den beste musikalen som er prestert på den scenen.

Med tanke på suksessene de opplevde med blant annet Skjønnheten og Udyret og Annie, er det er tøff spådom fra den øverste lederen.

– Jeg tør påstå at denne oppsetningen i kvalitet ikke kommer til å stå tilbake for de som spilles større byer verden over. Vi har lagt stor vekt på kvalitet i alle ledd, og når jeg snuser inn litt inntrykk fra prøvene, er jeg ikke i tvil om at Billy Elliot kommer til å overgå andre oppsetninger vi har hatt, sier Netland.

Han mener det skyhøye nivået blant dansere og skuespillere er noe publikum kommer til å merke seg. Dessuten har musikalen det kulturhussjefen kaller for sterke historier.

– Musikken er laget av selveste Elton John. Denne musikalen har sterkere preg av dans og teater sammenlignet med mange andre musikaler. Jeg er ikke i tvil om at oppsetningen vil berøre menneskene i salen. Sterke historier blir dramatisert på en flott måte. Innimellom kommer også disse flotte shownumrene, sier sjefen

Les hele artikkelen i Sandnesposten.no - publisert 07.12.17