Gruvearbeiderne tapte streiken, men vant publikum

Det var høy gåsehudfaktor under kveldens forestilling av Billy Elliot på Sandnes kulturhus. Selv med en litt dyster handling om vanskelige tider i kullgruveområdene i England i 1984 var musikalen en fest fra start til slutt.

Scenelyset går på, og vi blir dratt inn i en verden av kaos og depresjon midt under gruvestreiken og det harde livet etter krigen i England. Samtidig gjør historien om Billy og Michael at vi kan drømme oss bort, og tenker at det enda finnes håp for de som ønsker å gjøre noe annerledes i arbeidersamfunnet.

Sandnes kulturhus har virkelig ikke spart på noen ting. Vi får bevegende rekvisitter, et fantastisk ensemble og band, flott lysshow, og om ikke det var nok, får vi til og med se Billy fly over scenen.

Les hele artikkelen på smis.no Tekst: Ingvild Tjøstheim Steinsland og Morten Erevik Riise Foto: Stig Håvard Dirdal/Sandnes Kulturhus - Publisert 29. januar