Ingvar Ambjørnsen tek med seg heilt nytt Elling-stoff til Sandnes

Når kjendisforfattar Ingvar Ambjørnsen kjem hit i mai, er det for å lesa opp noko ingen har høyrt før.

Upublisert materiale

Kven skulle tru at romanfiguren Elling, nå rundt 60 år, skulle begynna å blogga? Det hadde heller ikkje Ingvar Ambjørnsen trudd. Men ein dag kom berre Elling-bloggen.

Nå reiser forfattaren rundt i Norge med rundt 60 år gamle Elling sine tankar. Og storkosar seg.

– Alt eg les opp er upublisert materiale, det er noko av poenget, fortel Ambjørnsen.

– Eg trudde eg var ferdig med Elling. Så det overraska meg at Elling kom tilbake. Eg blei spurt om laga ein skjønnlitterær blogg, og då vakna romanforfattaren i meg.

Ambjørnsen hadde andre bloggar på denne tida, men då forslaget om å skriva om Elling kom, kom også ideane. Les hele artikkelen i sandnesposten.no Tekst: Borghild Gudmestad Publisert: 09.01.2017 kl 19:3