Aftenbladet: Jada, Billy Elliot er en fest!

Når Billy Elliot og gruvearbeiderne nord i England inviterer til fest i Sandnes, er det all grunn til å takke ja.

Imponerende

Sandnes kulturhus har satt opp flere internasjonalt kjente musikaler de siste årene, og «Billy Elliot» er definitivt en av de største produksjonene. Det er også en av de mest krevende - særlig fordi det meste av forestillingen hviler på at svært unge skuespillere lykkes i sine roller. ( .... )

Imponerende

På premieren leverte Jesper Leopranta og William Torgauten på imponerende vis, sammen med alle unge dansere i blått lag. Fra ustøe trinn til større mot, fra uferdige forsøk til gryende selvsikkerhet fulgte vi Billy fram til den store prøven og musikalens avsluttende høydepunkt ( ... )

Effektiv scenografi

( ... ) Oppsetningen er stor ikke bare i antall skuespillere. Den romslige scenen i Sandnes kulturhus ble godt brukt både i bredde, dybde og høyde. Med minimale endringer ble det nesten nakne rommet forandret fra bolig med kjøkken og soverom, til treningsrom for dans og boksing, til gruvearbeidernes lokaler og uterom der streikebrytere og streikende arbeidere møttes. Noen stoler fjernes, et gjerde flyttes, noen danseskranker løftes inn, en bokseball senkes. Enkelt, og ekstremt effektivt.

Les hele artikkelen på aftenbladet.no PUBLISERT: