– Jeg husker utfluktene til Kvadrat med glede

I barndommen var utfluktene til Kvadrat noe Herborg Kråkevik alltid gledet seg til. Nå ser hun fram til nytt sandnesbesøk.

SANDNES KULTURHUS: «Frekke klør fra Kråkevik» skrev VG da de anmeldte Herborg Kråkeviks nye Chat Noir-forestilling til en femmer på senvinteren. Lørdag serverer sangeren og humoristen smakebiter fra showet i Sandnes kulturhus. Der blir det i tillegg musikalske høydepunkter fra Kråkeviks lange karriere, og muligens rydder hun også plass til noe med sterkere lokal koloritt.

– Me får no sjå. Me fann mykje lokalt stoff då me besøkte Bærum sist helg. Kanskje finn eg noko i di avis òg, sier Herborg Kråkevik med et smil til Sandnesposten.
Uansett ser hun frem til å besøke det hun omtaler som «et av de best drevne kulturhusene i Norge». Herborg Kråkevik har vært her før, men nøyaktig nårdet var, er ikke like enkelt å si etter en innholdsrik karriere som strekker seg over 20 år bakover i tid. I 2012 fikk hun Komiprisen for årets nummer og beste forestilling med «Kjære landsmenn». Tidligere har hun laget solocabaretene «Herborgs verden», «Herborgs anden verden» (for Danmark), «Eg og Edith» og cabareten «Kråkevik vs. Skram». For å nevne noe.

Eneste show på Vestlandet

– Lørdagens forestilling i Sandnes blir eneste stoppested på Vestlandet i denne omgang, og jeg gleder meg. Humor og lynne er fortsatt litt forskjellig fra sted til sted, selv om vi blir likere. På Østlandet har de en annen form for ironi. På Vestlandet kan man derimot si noe og alle vil forstå at det er ironi. Publikum i stavangerregionen pleier alltid å være festlig, sier Kråkevik. Les hele artikkelen på Sandnesposten.no, publisert 21.09.17