NRK: Manglet gutter til danserolle om gutt som nektes å danse

Da historien om Billy Elliot skulle settes opp i Sandnes, var det ikke nok lokale gutter til å fylle rollen. Derfor er hovedrolleinnehaverne fra Oslo.

– Det er litt spesielt ... Det er ikke alle som får sjansen til å flytte hjemmefra for å spille skuespill, sier Jesper Leporanta.

14-åringen har satt livet i Oslo på vent – i tre måneder – og reist fra familie og venner for å spille hovedrollen i oppsetningen av Billy Elliot i Sandnes.

Med en annen Billy (13 år gamle Eric Backstrøm fra Oslo) og to Michael-er fra Fredrikstad og Sarpsborg er dermed de mest sentrale danserollene i forestillingen i Rogaland fylt av gutter fra Østlandet.

Les hele oppslaget på nrk.no her

Foto benyttet på denne side er fra filmen Billy Elliot. FILMWEB.NO