Aftenbladet : Og der kom Billy flygende

Her flyr en 11 år gammel Billy over scenen i Sandnes kulturhus, mens den voksne Billy passer på ham. Musikalen Billy Elliot har premiere 24.januar.

Denne forestillingen har to store gutteroller; den som Billy, og den som kameraten Michael. Det har vært særdeles vanskelig, nesten umulig, å finne til sammen fire gutter i alderen 11 til 14 år som var flinke nok til å både spille teater, synge, steppe og danse klassisk ballett til disse viktige rollene.

( ... )

Både Eric og Markus snakker lidenskapelig om teater, dans og musikk, og forteller uoppfordret at fotball ikke er noe for dem. Markus synes fotball er veldig kjedelig, Eric gikk ikke på fotball i det hele tatt.

– Men det er fortsatt mange flere jenter enn gutter som danser klassisk?

– Det er skolen sin skyld, det skulle vært mer kunst der, da ville guttene også blitt interessert i dans, mener Eric.

( ... ) Les hele artikkelen på Aftenbladet.no Publisert 08.01.18. Foto Jonas Haar Friestad