Se filmtrailer fra Høstens danseprogram

Årets høstsesong nærmer seg med stormskritt, og RAS presenterer dansekunst for både store og små.

Tilegnet unge norske koreografer

Se trailer her

Høsten er tilegnet unge norske koreografer og programmet byr på et innblikk i det som skjer på den norske dansescenen

Denne høsten blir det et gledelig gjensyn med Kristin Helgebostad som kommer med forestillingen Me Too og Tale Dolven som har premiere på sitt nye stykke Assembly her på RAS. LINKED/One Theme on a Beautiful Thing er en vakker forestilling med to verk, hvor både Christopher Arouni og Guro Schia/Vebjørn Sundby står for koreografien. I tillegg kommer Carte Blanche på besøk med en meget sterk forestilling hvor regionale Mia Habib har koreografert ett av kveldens to verk.

I samarbeid med dansestudentene ved UiS og danseelvene ved Vågen videregående skole viser RAS også fire forestillinger av Disappearing Acts, utviklet av Flexer & Sandiland. Her vil det være lokale profesjonelle dansere på scenen, samt elever fra de to institusjonene.

Barna har også mye å se frem til og endelig får RAS besøk av gutta i Absence igjen. Norr - da gudene breaket er en forrykende forestilling som kan ta pusten fra alle og enhver.

Dybwikdans er også tilbake med norgespremiere på Prinsessen på erten og danske Aaben Dans viser forestillingen Igen som er dansekunst for de aller minste.

Samarbeidet med Stavanger konserthus fortsetter og denne sesongen er det klart for Batsheva Dance Company i Zetlitz. Den verdensberømte koreografen Ohad Naharin har koreografert stykket Last Work og det er duket for helaften uten sidestykke i konserthuset.

Se hele vårens PROGRAM

Facebook www.facebook.com/samtidsdans