Snart klart for helaften opera

Denne måneden inviterer Opera Rogaland til sin første helaften forestilling. Hva som så skjer er mer usikkert, alt avhenger av økonomien.

Drømmen er å sette opp en egen forestilling i løpet av de kommende fem årene. Men akkurat nå ser det ganske mørkt ut. I fjor så alt til å gå rette veien økonomisk, men nå handler det om å redde seg gjennom 2017. Året etter kan bli skjebnesvangert.

Men uansett, operaen “Dido & Aeneas” vises Sandnes kulturhus to dager på rad i slutten av november. En opera som har beholdt populariteten i over 300 år. Enkel handling om prins Aenaes møte med dronning Dido i Kartago, som komponisten Henry Purcell (1659-1695) har klart å lage om til en opera med høyt tempo.