Teateranmeldelse «Kollaps i kulissene»: Komisk teaterkaos

Den klassiske teaterfarsen har fått en sårt tiltrengt fornyelse. Det blir høy energi og tett timing når Riksteatret nå legger ut på vårturné med «Kollaps i kulissene».

Stykket har allerede etablert seg som en publikumsfavoritt på tredje året i London, og er i ferd med å bli en verdenssuksess. Det er ingen grunn til å tro at mottakelsen vil bli særlig dårligere her til lands.

Vi befinner oss i England på 1920-tallet, og amatørteatertroppen Skorpen Dramatiske Selskap skal sette opp stykket «Mord på Haversham herregård». Det ender med full kollaps, ikke bare i kulissene men vel så påtakelig også på scenen.

Det komiske potensialet i en mislykket teateroppsetning er åpenbart. Absolutt alt går så galt som det kan, skuespillerne er hjelpeløse kløner, scenografien er katastrofal og replikkene kastes rundt i mer eller mindre tilfeldig rekkefølge. Det er med andre ord duket for slapstick, forviklinger og grunnleggende kaos.Les hele artikkelen på vg.no her

Spilles i kulturhuset lørdag 25. og søndag 26. kl 18.00. Mer om forestillingen her