Om Sandnes kulturhus

Sandnes kunst- og kulturhus er et kulturforetak som driver Sandnes kulturhus og KINOKINO. Kulturhusene tilbyr gode opplevelser med ett spennende program. Sandnes kunst- og kulturhus er hjemmearena for RAS (Regional Arena for Samtidsdans).


KULTURHUSET:

Kulturhuset skal tilby gode opplevelser med ett spennde program av dans, musikk, teater og humor med mer, -men skal også være en storstue for det lokale kulturlivet.

Besøksadresse: Sandnes kulturhus Mauritz Kartevoldsplass 1 i Vågen Sandnes.

Arkitekt: Huset er tegnet av arkitektene Knut Hoem og Ole Tonning. Ole Lislerud har stått for den kunstneriske utsmykningen.

Saler: Kulturhuset inneholder to saler, kurs- og konferanselokaler, bibliotek, restaurant og gjestehavn. I tillegg finnes det en foajé på 400 m² som brukes til konserter, selskaper og utstillinger.


Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

ADRESSE:

Sandnes kulturhus, Mauritz Kartevolds plass 1, 4306 Sandnes

TRANSPORT:

Med tog og buss:
For rutetider og bestilling av togbilletter på mobil, last ned NSB appen, bussruter, last ned Kolumbus buss ruter. Det er god tog og buss forbindelse fra både Jæren og Stavanger.

Med bil:
Nærmeste parkeringsmuligheter er parkeringshusene i Vågen Amfi. Det ligger også en stor parkeringsplass ved togstasjonen og tinghuset. Det er parkeringsplasser for handikappede på baksiden av kulturhuset, kjør da inn fra rundkjøringen ved Vinmonopolet. Hvis en bare skal innom for å hente billetter, kan en parkere 15min ved korttidsparkeringen i Elvegaten.

GÅENDE FRA TOG/BUSS STASJONEN:

Når du står på tog/busstasjonen er du ikke langt fra kulturhuset. Kulturhuset ligger ved parallellgaten til Vågsgaten. På dagtid kan en gå gjennom Amfisenteret, ellers kan en gå ned til enden av Amfisenteret og over Elvegaten i retning Gandsfjorden, så ser en huset.

GARDEROBE:

I foajeen har vi et ubetjent og gratis garderobeområde der du kan henge fra deg yttertøyet. Det sitter alltid en resepsjonsvakt i Foajéen under arrangement, men vi gjør oppmerksom på at en henger fra seg tøyet på eget ansvar.

Å KOMME FOR SENT:

Forestillingene starter presis. Ved første pause kan du gå inn i salen. På danseforestillinger spesielt kan vi dessverre ikke slippe deg inn utenom pausene fordi dette kan forstyrre forestillingen for kunstnerne på scenen og for de andre publikummerne i salen.

FOTOGRAFERING:

Nyt øyeblikket uten fotografering. Telefonbruk og lyd- og bildeopptak forstyrrer både andre gjester og de som opptrer, og er ikke tillatt under forestillinger hos oss. Slå mobiltelefonen helt av eller sett den på stillefunksjon.

NEDSATT FUNKSJONSEVNE:

Våre publikumsverter hjelper deg gjerne hvis du bruker rullator eller trenger ekstra tid for å finne plassen din. Alle våre saler er tilgjengelig for rullestolbrukere. Har du behov for rullestolplass eller ledsager, ta kontakt med Sandnes kulturhus på telefon 51602010.

Stor sal har IR anlegg for hørselshemmede, utstyr til dette kan lånes i resepsjonen før forestilling.

LEDSAGERBEVIS:

Hvis du har et offisielt ledsagerbevis (utstedt av din bydel eller hjemkommune), tilbyr vi deg en gratisbillett til ledsager.


Saler

Saler og seteplassering

KULTURHUSET

Du kan se salkart og seteplassering når du velger hvilken forestilling du ønsker å kjøpe billetter til - trykk på “BILLETT” inne på selve arrangementet.

Kulturhuset inneholder to saler, kurs- og konferanselokaler, bibliotek, restaurant og gjestehavn. I tillegg finnes det en foajé på 400 m² som blant annet benyttes til kunstnersamtaler før eller etter forestilling. I KINOKINO er det stort sett Sal1 som benyttes til danseforestillinger

STOR SAL: Den store konsert- og teatersalen er husets sentrale rom. Med en 250 kvm stor scene, en orkestergrav på 97 kvm og et amfi for 650 seter, er det rom for å sette opp store produksjoner.

LITEN SAL: Liten sal er husets black box. Salen har en gulvflate på 250 m2 og med en kapasitet på ca. 200 seter. Liten sal egner seg også bra til selskaper, kurs- og konferanser.

FOAJÈ: Foajeen strekker seg over 400 kvm, og blir brukt både som konsertlokale,selskapslokale og utstillingslokale. Restauranten Fogo har også en kaffebar i foajeen.

KINOKINO

KINOKINO er tidligere gamle Sandnes rådhusteater - en flottfunkisbygning fra 1941 som tidligere har vært rådhus, kino og bibliotek.

SAL1 - Egner seg godt til flere typer arrangement et spennende arrangementkonsept til bedriften kan dette være rett sted.

Kapasitet med bord og stoler ca 150 - 200. Kapasitet med stående publikum med scene: ca 400.

SAL 2 - Info kommer

SAL 3 - Info kommer

UTSTILLINGSROM: Sandnes kunstforening har inntil videre ansvaret for utstillingene i KINOKINO

KAFE: Hyggelig og sjarmerende kafé hvor du kan slappe av med familie og venner. Vi har god kaffe, egenprodusert øl og skjenkebevilgning.


Spise og drikke

I nærheten av kulturhurhuset

Fogo Brasiliansk Steakhouse
Restauranten ligger vegg i vegg med Sandnes kulturhus. Restauranten er også ansvarlig for servering i kulturhusets foajé. Baren i foajéen er åpen 1 time før forestilling. www.fogorodizio.no

Big Horn
Big Horn Steak House restaurant i Sandnes ligger innerst i Vågen. Restauranten i Sandnes er moderne, varm og stilren restaurant med utsikt over havna. www.bighorn.no

På Siå
Hyggelig og uformell lunsjrestaurant hvor du finner noe som passer for de fleste. En variert meny, med retter man blir mett av! pasia.no

MONDO
MONDO betyr verden. Navnet har vi valgt fordi vi henter vår inspirasjon fra alle verdenshjørner. Bare tenk på hvor mye verden har å by på av spennende mat og drikke. Som vår gjest vil vi at du skal bli overrasket. Hos oss ønsker vi at du opplever noe nytt. MONDO er plassert helt nede ved vannkanten – i hjertet av Sandnes. Herfra kan vi dra på en gastronomisk seilas hvor vi måtte ønske. mondo.no

Sandnes Brygge
sandnes-brygge.no


Kulturhuslauget

Kulturhuslauget

Vi er stolte av å presentere vårt engasjerte kulturhuslaug


Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Exxon Mobil

Magnar Eikeland

Sandnes Sparebank

Maxi Sandnes

IKEA

Velde AS

Big Horn Steak House

På siå

Modern Design

MONDO er stolt sponsor av BILLY ELLIOT musikalen

BILLY ELLIOT musikalen er også støttet av Opera Rogaland og Sandnes kommune


Styret

Medlemmer

Medlemmer Personlige varamedlemmer

Stanley Wirak (Ap) Åge Elven (Ap)

Elin Synnøve Andersen (Ap) Elin Skjeggestad (Ap)

Kristoffer Birkedal (Frp) Jorunn B. Kvalbein (Frp)

Julian Francisco D. Osorio (V) Unni Østråt Egeland (H)

Wenche Meinich-Bache (Frp) Kåre-Ludwig Jørgensen (Frp)

Ekstern: Andreas Lien / Bjørg Odland

Ekstern: Turid Ottesen / Trond Rørvik

Leder: Stanley Wirak (Ap)

Nestleder: Kristoffer Birkedal (Frp)

Ansatterepresentant: Stian Bru / Merethe K. Roulund

Styrets møteplan 2017

Tirsdag 7. februar kl 18.00

Torsdag 9. mars kl 17.00

Tirsdag 30. mai kl 17.00

Tirsdag 5. september kl 18.00

Tirsdag 24. oktober kl 17.00

Tirsdag 12. desember kl 17.00


styrepapirer

Saker og møteprotokoller

Saker og møteprotokoller

Dokumenter

Styringsdokumenter,årsmeldinger og regnskap

Styringsdokumenter,årsmeldinger og regnskap
   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier