Aftenbladet: Billy Elliot nominert til årets musikal

Musikalen Billy Elliot fra Sandnes kulturhus er nominert til Musikkteaterprisen. Ann Christin Elverum er nominert til årets musikalartist med rollen som Mrs. Wilkinson i samme stykke.

Aftenbladet.no publisert 11.03.19

– Det er all grunn til å juble over det utsøkte samarbeidet mellom regissør Jostein Kirkeby-Garstad og stykkets koreografer Maria Wulcan og Anneli Moe i denne medrivende og velspilte fortellingen om arbeiderklassegutten Billys kronglete ferd til ballettens verden. Forestillingens visjon er tydelig: Å fortelle en god historie på best mulig måte. Det gjør den med fin innlevelse, kreativitet og godt spill, skriver juryen som en del av begrunnelsen til å nominere Billy Elliot til årets musikal.

Elisabeth Dahl er kulturhussjef på Sandnes kulturhus. Hun begynte i fjor høst og har derfor ikke vært en stor del av produksjonen selv, men hun er veldig stolt på resten av stabens vegne.

– Det er en kjempestor anerkjennelse bare det å bli nominert. Det ligger enormt mye hardt arbeid bak denne produksjonen, som hele huset har vært involvert i over mange år, sier hun.

Kåringen skjer mandag 8. april 2019 på Chat Noir Teater i Oslo.

De nominerte musikalene med de nominerte musikalartistene:

«Billy Elliot» på Sandnes Kulturhus. Ann Christin Elverum er nominert for rollen som Mrs. Wilkinson.

«Trollmannen fra Oz» på Riksteateret. Mari Lerberg Fossum er nominert for rollen som Dorothy.

«Flashdance» på Chateau Neuf. Heidi Ruud Ellingsen er nominert for rollen som Alex Owens

«Phantom of the Opera» på Folketeateret. Espen Grjotheim er nominert for rollen som Operafantomet

Se hele artikkelen på aftenbladet.no