I beinhard trening før «Billy Elliot»

27 jenter i alderen 10 til 16 år har trenet dans- og steppetrening i et år for å gjøre seg klare for musikal i Sandnes. Derfor var det stor spenning da de fikk møte sin svenske koreograf for aller første gang.


Info

Stemningen på dansegulvet var nærmest elektrisk da den profesjonelle danseren Maria Wulcan besøkte de 27 jentene som skal være med i oppsetningen av musikalen Billy Elliot på Sandnes kunst- og kulturhus i januar 2017. Det er nemlig hun som fra høsten av skal sørge for at dansetalentene skal få ut sitt aller beste av seg selv og som gruppe.

Jentene som ble uttatt måtte først gjennom en audition, og kulturhuset har hentet jenter fra flere steder i Rogaland. Maria Wulcan var imponert over hvor langt de hadde kommet.

– Jeg har aldri møtt dem før, og dette var bare ”jettekult”. De har lagt ned et herlig arbeid, og jeg gleder meg virkelig til å jobbe videre med denne gruppen, sier Wulcan som ble fløyet inn fra Stockholm for anledningen.
En av de heldige, og ikke minst dyktige i dansegruppen, heter Rikke Aas og kommer fra Austrått. 16-åringen har tidligere deltatt i oppsetninger som ”Annie” og ”Les Miserables”. Nå kan hun knapt vente til forestillingene på nyåret.

Fra Austrått

– Det kommer til å bli knallkjekt. Vi er i alt 27 dansere. Vi blir inndelt i to grupper og skal spille annenhver kveld, sier tenåringen med røtter fra Steps danseskole.

Les hele artikkelen i Sandnesposten - Tekst og foto: FRODE OLSEN Publisert: 08.06.2017 kl 18:13

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier