Teateranmeldelse: «Havboka» Forrykende hai-angrep!

En formidabel håkjærring er snart på vei til en teaterscene nær deg. Ta vel imot dyret som spilles med rå kraft og poetisk eleganse av Jan Sælid.

VG - BORGHILD MAALAND - Publisert:29.01.19 22:33

I løpet av en drøy time formidler Sælid de store sprangene i Morten A. Strøksnes svært populære og kritikerroste «Havboka» som flommet over landet høsten 2015. Sælid er alene på scenen, som det store monster på havets bunn, og som fiskeren med drøm om å fange håkjerringa, en hai-art som blant annet finnes i nordlige farvann.

Forestillingen favner bokas dybde, lekenhet, fakta-orientering, humor og poetiske vidd. Ole Anders Tandberg har dramatisert og iscenesatt, og har tidligere vist sin kløkt i å koke ned litteratur til severdig scenekunst med blant annet Knausgårds ”Min kamp”.

Her viser han den samme klo. Regigrepet; å la Sælid ikle seg de to viktigste ”rollene” alene, gir rom for en spennende duell mellom jegeren og det potensielle byttet. Sjelden har vel et digert, ikke særlig pent vesen på mange hundre kilo fått et mer menneskelig uttrykk enn det Jan Sælid makter å formidle. Les hele artikkelen på VG.no

Flere teateranmeldelser:

Teatrets «Havboka» gjør miljøspørsmål fattbare - Dagbladet

«Havboka»: Et glefs fra dypet - Dagsavisen

«Hvis du ikke allerede er miljøverner, blir du det etter teaterversjonen av Havboka» - Aftenposten.no

MER OM FORESTILLINGEN

KJØP BILLETT