En mann ved navn Ove

Sven Nordin i en teaterforestilling om kjærlighet, ordentlige verktøy og viktigheten av å kjøre Saab.


Info

En mann ved navn Ove // Trailer

– Jeg gleder meg til ny turné med Riksteatret. Ikke bare fordi mange har lest boken og sett filmen og digger historien om Ove. De fleste har jo møtt en liknende fyr i sitt eget liv, og jeg tror at de fleste vil oppleve at Ove kan lære oss noe viktig om oss selv, sier kritikerroste Sven Nordin, som også ble nominert til Heddapris for sin tolkning av En mann ved navn Ove.

Ove er 59 år og kjører Saab. Han er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste. Vi kjenner alle en mann som ham. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom mann som sørger over tapet av sin kone.

Anmelderne mener:

“Glimrende (…) “feelgood” i ordets beste forstand”
VG (5)

“Sven Nordin har autoritet, personlighet, humor og suveren timing”
Aftenposten (5)

“Hel ved”
Dagbladet (5)

“Gøyal gammel grinebiter (…) Sven Nordin briljerer”
Dagsavisen (5)

“Stor skuespiller og stor komediant”
NRK

“En vittig og sjarmerende forestilling (…) Sven Nordin gir en glitrende tolkning, ikke bare av Ove, men også av alle de andre beboerne i borettslaget”
Klassekampen

-Reisen fra gretten gubbe til et sammensatt og sårbart medmenneske, er vakker, sier Sven Nordin. Regien er ved Bjarni Thorsson, som tidligere har hatt suksess med Nordin med forestillingene Hulemannen og Pappaen. Han er ikke i tvil: Sven Nordin er som skapt for rollen som Ove.

På turné med Riksteatret våren 2018. Turnéstart i Porsgrunn 30. januar.

På scenen
Sven Nordin

Team
Regissør, Lysdesigner: Bjarni Thorsson. Kostymedesigner, Scenograf: Finnur Arnar Arnarson. Lysdesigner: Magnus Sigurdson. Musikk: Frank Hall. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad

Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause).

Produsert av Bjarni Thorsson og Oslo Nye Teater


Billett

Riksteatret presenterer: EN MANN VED NAVN OVE

Sal: Kulturhuset

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier