Riksteatret presenterer: PRISEN

Prisen er et intenst kammerspill for fire mennesker som hver på sitt vis har prøvd å være tro både mot egne muligheter og mot omgivelsenes krav.


Info

Av Arthur Miller

Får vi det livet vi fortjener?

Se trailer om innholdet i denne forestillingen på YouTube

Arthur Miller er en av USAs mest innflytelsesrike og populære dramatikere. Miller står dessuten tydelig i tradisjonen etter Ibsen, og har derfor en særlig appell til oss her i landet. I Riksteatrets oppsetning møter du Kim Haugen, Helge Jordal, Iren Reppen og Per Frisch. Prisen ble nylig satt opp på Broadway med Danny DeVito i en av rollene og Obama på besøk!

To voksne brødre møtes for å fordele det som står igjen på loftet etter deres avdøde far. De har ikke sett hverandre på mange år - den ene valgte plikten, den andre karrieren. Yngstebroren har med kona, som håper denne arven kanskje betyr begynnelsen på noe nytt. Og så har de fått tak i en gammel brukthandler for å få arvegodset verdsatt. Men denne brukthandleren har levd et langt og omskiftelig liv. Han vet at det sjelden er samsvar mellom prisen du betaler og verdien av det du får.

Prisen er et intenst kammerspill for fire mennesker som hver på sitt vis har prøvd å være tro både mot egne muligheter og mot omgivelsenes krav. Men: har de betalt en for høy pris for livsvalgene de har truffet? Det er spennende, det er opprivende – og det er underholdende!

Med denne oppsetningen skal Riksteatret by på teater med en vittig, engasjerende og utfordrende tekst, levendegjort av fire store skuespillerpersonligheter, signert regissør Kjetil Bang-Hansen. Det er når prosjekter som dette kommer på besøk til hele landet, at Riksteatret både blir unikt og nødvendig.

Premiere i Nydalen, Oslo 9. februar
Turnépremiere i Verdal 12. februar

Pressen mener:

“Velspilt (..) En sann svir er det å se ringreven Helge Jordal i manesjen igjen” VG (5)

“En teateropplevelse virkelig verdt å få med seg” Adresseavisen (5)

“Velspilt og intenst” NRK

“stor skuespillerkunst (..) Jeg glemmer faktisk at jeg er på teater..” Klassekampen

“Nært og finstemt (…) Riksteatret byr på et solid stykke teaterhåndverk i alle ledd.” Vårt Land

“Haugen og Frisch gjev ei glimrande tolking av brødreparet som har mista kontakten på grunn av nag, skuldkjensle og sjalusi (...) det er framleis klangbotn i samtidsdramaet til Arthur Miller.” Scenekunst.no

“Godt teaterhåndverk i alle ledd” Aftenposten

På scenen

Per Frisch, Kim Haugen, Helge Jordal og Iren Reppen.

Team

Regissør: Kjetil Bang-Hansen. Scenograf: John-Kristian Alsaker. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad

Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause)

Produsert av Riksteatret

https://www.riksteatret.no/repertoar/prisen/


Billett

Riksteatret presenterer: PRISEN

Sal: Kulturhuset


Medvirkende

På scenen

Per Frisch, Kim Haugen, Helge Jordal og Iren Reppen.

Team

Regissør: Kjetil Bang-Hansen. Scenograf: John-Kristian Alsaker. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad

Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).

Produsert av Riksteatret

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier