Manimekalai

Et bharatanatya teaterstykke


Info

Stavanger Natiyalaya danseskole har gleden av å presentere MANIMEKALAI

Danseforestillingen er basert på utdrag fra «Manimekalai», et av de fem store episke verkene i senere tamilsk litteratur. «Manimekalai» ble skrevet av den tamilske poeten Seethalai Chathanaar, angivelig i det 6. århundret. Verket er en oppfølger til «Silappathikaram», et av de andre fem verkene, og forteller historien om datteren til Kovalan og Madhavi.

MANIMEKALAI følger den unge, hengivne og selvstendige kvinnen Manimekalai, som ble født til å være en hoffdanserinne, men valgte å konvertere til buddhismen. Manimekalai våget å leve et liv som en buddhistisk nonne («Bhikshuni») i en kultur hvor det var få muligheter for kvinner. Forestillingen skildrer de sosiale, religiøse og kulturelle forholdene i Tamil Nadu i India og Mani Pallavam (Nainatheevu) på Sri Lanka under denne perioden, og tegner et bilde av buddhismen og dens posisjon i disse områdene.

Produksjonen involverer 55 dansere fra Natiyalaya danseskole, fra 5 til 20 år. Danseskolen spesialiserer seg på bharatanatyam, en klassisk og krevende sørindisk dans. Danseforestillingen er rettet mot alle som er interessert i en annerledes og fargerik kulturopplevelse.

Varighet 2,5 timer inkludert pause


Billett

Manimekalai

Sal: Kulturhuset Stor sal

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier