Tosca

Komponert av Giacomo Puccini. Librettoen er skrevet av Luigi Illica og Giuseppe Giacosa og er basert på det dramatiske skuespillet La Tosca av Victorien Sardou.


Info

Se klipp fra forestillingen på Kilden i Krisitansand

Hva er et menneskeliv verdt i møte med makt, ære, begjær og hevn?

Det ukrenkelige menneskets plass i en verden av forfølgelse, tortur og maktmisbruk, tematiseres i Puccinis evig aktuelle drama. Sangerinnen Tosca og kunstneren Cavaradossi har et stormfullt og inderlig kjærlighetsforhold. Samtidig er despoten Scarpia besatt av Tosca, og er villig til å gjøre alt som står i sin makt for å få henne. Når det viser seg at Cavaradossi skjuler den politiske flyktningen Angelotti utnytter Scarpia muligheten til å få Tosca – om det så bare er for en kort stund. Snart står Tosca overfor et helt umulig valg – mellom livet og kjærligheten.

Giacomo Puccini skrev operaen Tosca i 1899, men la historien til 1700-tallets Roma, hvor Napoleon Bonaparte styrte med knallhard hånd.

Vi har flyttet historien til vår tid, og presenterer en moderne Tosca, i et historisk samarbeid mellom Kilden Opera, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) og Opera Rogaland (OR), i et nasjonalt nybrottsarbeid som sørger for at publikum fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør vil få muligheten til å oppleve forestillingen.

I rollene finner vi et stjernelag av sangere, alle på terskelen til internasjonale karrierer, med den norske sopranen Nina Gravrok i tittelrollen som Floria Tosca.

Regissør er Ingrid Forthun, best kjent som Kildens tidligere teatersjef, men like kjent som en kompromissløs og dypt musikalsk kunstner.

Dirigent er Peter Szilvay, en mann med glødende engasjement for samspillet mellom scene og orkestergrav.

Scenografi er ved anerkjente Dagny Drage Kleiva, kostymene er ved Anette Werenskiold, som også stod for de fantastiske kostymene da Kilden Opera satte opp Kveiteprinsen. Det er Kilden Teater og konserthus som står for produksjonen av kostymer, scenografi og rekvisitter.

I Sandnes har Tobias Vigrestad Mellemstrand rollen som Gjetergutten. Han er del av Ung Opera, talentsatsingen for unge klassiske sangere ved Hå kulturskule.

Musikken framføres av Stavanger Symfoniorkester (SSO), som med sin sterke kunstneriske utvikling har tiltrukket seg et stadig større publikum, både i Stavanger-regionen og internasjonalt.

Koret består av 16 profesjonelle korister som følger hele produksjonen, samt 15 lokale barnekorister fra Ung Opera ved Hå kulturskole og kulturskolen i Klepp.

Forestillingen varer 2 timer og 55 minutter inkl 2 pauser


Billett

Tosca

Sal: Kulturhuset Stor sal


Medvirkende

Floria Tosca - Nina Gravrok
Mario Cavaradossi - Christian Juslin
Baron Scarpia - Kosma Ranuer
Cesare Angelotti - Trond Gudevold
Spoletta - Kristian Krokslett
Sciarrone - Jakub Niedziela

Kirketjener - Jørgen Backer
Gjetergutt - Tobias Vigrestad Mellemstrand
Fangevokter - Trond Gudevold
Soldater, politimenn, damer, byfolk, korgutter

Dirigent - Peter Szilvay
Regissør - Ingrid Forthun
Koreograf/regi ass - Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand
Scenograf - Dagny Drage Kleiva
Kostymedesign - Anette Werenskiold
Lysdesign - Joakim Foldøy
Kormester - Ursa Lah

Musikken framføres av Stavanger Symfoniorkester (SSO)

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier