Riksteatret presenterer: Tung tids tale

Ei perle av ei bok blir teater: "Olaug Nilssen tar pusten fra leseren med sin lille roman" VG, 6 Om ei mors kjærleik og kamp for eit barn som er annleis.


Info

Daniel er tre år, og foreldra gler seg over kor flink han er til å synge og prate. Men så sluttar snakkinga. Latteren vender seg innover. Den vesle guten endrar seg.

For mora begynner ein kamp, først for å forstå kva som skjer med guten, og så for å få hjelp til å gi han den omsorga han treng. Mødrer skal aldri gi opp, blir det sagt, men kva er aksept, og kva er å gi opp?

Tung tids tale er inga heltehistorie. Det er ei historie om oss alle. Skrive med både humor, sinne og varme. Om ei mor som må gi så mye meir kjærleik enn ho kan få. Om ei mor som møter ei tyngre tid enn ho visste fanst. Midt i Norge, midt i livet, midt i kvardagen til folk.

Olaug Nilssen er ein av våre mest vitale og engasjerte forfattarar, med ein både skarp og inderleg penn, og med Tung tids tale vann ho i fjor Brageprisen. “Ei kjærleikshistorie,” kallar ho sjøl boka.

Og når Riksteatret går saman med Det Norske Teatret og Kilden Teater om å lage teater av denne sterkt personlege og kritikarroste romanen, er det Marit Moum Aune som har regien. Ho er ein av våre fremste regissørar, med oppdrag for TV, film og teater, og har tidlegare laga publikumssuksessar av Olaug Nilssens Få meg på, for fanen, Vi har så korte armar og Stort og stygt.

For tida er ho aktuell med Engler i Amerika på Nationaltheatret. Med seg har ho dei fire skodespelarane Jon Bleiklie Devik, Julie Moe Sandø, Marianne Krogh og Siren Jørgensen/ Charlotte Frogner, mens dramatiseringa er gjort av Toril Solvang i samarbeid med regissøren og Olaug Nilssen sjøl.

Sagt om romanen

“Man trenger ikke store bøker for å løfte fram store temaer. Olaug Nilssen tar pusten fra leseren med sin lille roman.” VG (6)


“Gripende kjærlighetserklæring” Adresseavisen (6)


“Vi skjønner mer enn ordene. Får kjenne på hvordan det er å være moren til Daniel.” Hamar Arbeiderblad (6)


“Noe helt for seg selv, dypt medrivende.” Dagbladet (5)


“Olaug Nilssen skildrer en smerte som er så fysisk at jeg blir skjelven” Aftenposten


“Raus og styrkende om kjærlighet, samhold og håp” BT


“Olaug Nilssen har nok ein gong vist at ho er ei av Noregs skarpaste forfattarstemmer. Tung tids tale legg du ikkje frå deg upåverka. Fædrelandsvennen (5)

scenen

Jon Bleiklie Devig, Siren Jørgensen, Marianne Krogh og Julie Moe Sandø.

Team

Regissør: Marit Moum Aune. Scenograf: Even Børsum. Lysdesigner: Ola Bråten.
Lyddesigner: Nils Wingerei. Dramatiker: Toril Solvang

Forestillingslengde: 90 min (ikke pause)

Urpremieren på Riksteatret i Nydalen 24. august 2018

Turnépremiere på Kilden 28. august 2018 (5 gonger i Kristiansand)

Turné til 50 stader med Riksteatret hausten 2018

Blir spela på Det Norske Teatret våren 2019

Riksteatret i samproduksjon med Det Norske Teatret og i samarbeid Agder Teater


Billett

Riksteatret presenterer: Tung tids tale

Sal: Kulturhuset Stor sal

sep 2018

Klokkeslett

Billett status

Pris 325-400

08

Lørdag

18:00

I salg


Medvirkende

På scenen

Jon Bleiklie Devig, Siren Jørgensen, Marianne Krogh og Julie Moe Sandø.

Team

Regissør: Marit Moum Aune. Scenograf: Even Børsum. Lysdesigner: Ola Bråten. Lyddesigner: Nils Wingerei. Dramatiker: Toril Solvang

Riksteatret i samproduksjon med Det Norske Teatret og i samarbeid Agder Teater


Opplev mer..

Forfatterbesøk med Olaug Nilsen I biblioteket

Den 4. september kl.19.00 blir det forfatterbesøk med Olaug Nilssen på Sandnes bibliotek. Under forfatterbesøket vil det bli trukket fire heldige vinnere som får hver sin billett til forestillingen 8. september.

Mer informasjon https://sandnesbibliotek.no/detskjer/

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier