Sandnes Synger og Spiller Eielsen

I høst fyller komponist, arrangør og dirigent Steinar Eielsen 70 år. Dette skal blant annet markeres med festforestilling i Sandnes kulturhus.


Info

En rekke av regionens fremste kor, tilreisende nasjonale kor og også et prosjektkor med sangere fra flere steder i Tyskland kommer til Sandnes for å feire jubilanten. Det gjør også flere profesjonelle musikere.

Flere av Eielsens fremste og mest betydningsfulle komposisjoner blir fremført på konserten. Publikum kan blant annet glede seg til et en flott finale hvor medvirkende kvinnekor fremfører et av Eielsens fremste verk for like stemmer Vandrestjerner – hvor komponisten selv dirigerer.

På for Landsfestivalen for kor i Stavanger i juni, mottok Steinar Eielsen Korprisen 2018 av Norges Korforbund.

Steinar Eielsen:

Eielsen har sin komposisjonsproduksjon hovedsakelig knyttet til kor. Fra midten av –70 tallet frem til 1988 var han dirigent for både mannskor, kvinnekor og blandet kor i Sandnes, hvor han er bosatt.

Kulturstipend fra Sandnes kommune og Rogaland fylke muliggjorde privatstudier i komposisjon hos Knut Nystedt, noe som har hatt mye å si for hans komposisjonsvirksomhet. Gjennom disse studiene og ved sin store produksjon av korarrangement for alle typer kor, har han fått et inngående kjennskap til koret som musikalsk medium.

Han har også gjort en rekke orkester- og instrumentalarrangementer.

De fleste av Eielsens komposisjoner er bestillingsverk til ulike ensembler rundt i Norge. Hans produksjon brukes i stor grad både nasjonalt og internasjonalt.

Av hans korproduksjon er mye utgitt på ulike norske musikkforlag og han har nyttet sin erfaringsbakgrunn også som bidragsyter til pedagogiske lærebøker for barn og ungdom.

Steinar Eielsen er lektor i musikk og har siden 1971 hatt ulike ansettelsesforhold. Han har jobbet i Sandnes kommune, i grunnskole og ved kulturskolen, i Rikskonsertenes skolekonsertgruppe Collegium Musicum Sandnes, som produsent i Rikskonsertene og hatt stilling ved daværende Rogaland musikk-konservatorium.

Fra 1991 arbeidet han som frilans musikkarbeider, hovedsakelig med komposisjons- og arrangementsbestillinger og som korinstruktør for alle typer kor, i kortere og lengre perioder vært dirigent for over 10 kor samt hatt deltidsstilling ved Lundehaugen vgs / Vågen vgs i Sandnes, MDD-linjen. Han er fra 2015 pensjonist, men fremdeles en svært aktiv musikkarbeider.

Eielsen har mottatt en rekke priser, bl.a. I korkomposisjonskonkurranser,og hedersbevisninger; bl.a. Sandnes kommunes Kulturpris og Rogaland Fylkes Kulturpris. I 2015 ble han tildelt Kongens Fortjenstmedalje.

Varighet: 2 timer og 15 min, ikke pause


Billett

Sandnes Synger og Spiller Eielsen

Sal: Kulturhuset Stor sal


Medvirkende

Kvinnekor

Cant’Ella, Tyskland Dir.: Bine Becker-Beck
Concentus, Sandnes Dir.: Per Sigmund Rettedal
Embla, Trondheim Dir.: Norunn Illevold Giske

Mannskor

Egersunds Mandssangforening, Egersund Dir.: Jarl Steinar Olsen
Sandneskameratene, Sandnes Dir.: Saulius Trepekunas

Blandet kor

Da capo, Sandnes Dir.: Steinar Eielsen
Kammerkoret Bocca, Haugesund Dir.: Ive Buch Romme
Stavanger Vocalensemble, Stavanger Dir.: Margrethe Hjardeng

Musikere

Elisabeth Barstad, fløyte
Gisela Herb, klavér
Håkon Vestly, klarinett

Konferansier

Øygunn Ebenhard

Arrangør: Da capo og Sandneskameratene

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier