Operakafé

Ole Morten Velde, tenor, Friederike Wildschütz, klaver


Info

Ole Morten Velde er født og oppvokst på Karmøy. Hans studier i musikk startet med en bachelorgrad i sang ved Grieg Akademiet i Bergen. Deretter flyttet han til det Kongelige Danske Musikkonsertvatorium i København, hvor han fullførte en master i sang med Margrete Enevold som sanglærer. Sommeren 2013 ble han, etter tre års intense operastudier, uteksaminert fra operaakademiet ved den Kongelige Opera i København. Under disse årene studerte han sang under Susanna Eken. Derutover har han arbeidet med sanglærere som Brian Jauhuiainen, Elizabeth Norberg-Schulz, Gregory Lamar og Sherman Lowe.

Ole Morten gjorde sin operadebut i 2011 som Don Ottavio i en Haugesund Kammeroperas produksjon av Don Giovanni. I 2013 gjorde han Remendado i Carmenog Roderigo i Otelloved den Kongelige Opera i København. I Norge har han blant annet gjort Tamino i Tryllefløytenved Operafestukene i Kristiansund, Fenton i Die lustigen Weiber von Windsorog Tamino i Tryllefløytenved Ringsakeroperaen, Remendado i Carmenved Haugesund Kammeropera samt Nemorino i Elskovsdrikkenog Dr. Siedler i Sommer i Tyrolved Opera di Setra. Utover dette har han sunget i flere oratorier og konserter med orkestre som Det kongelige kapell, Bergen filharmoniske orkester, Aarhus symfoniorkester m.fl., og med pianister som Leiv Ove Andsnes og Helmut Deutch.

Vert for operakafe er Kjartan Thu

Arrangør: Sandnes Operakor og Sandnes kunst- og kulturhus, med støtte fra Opera Rogaland og Sandnes kommune.


Billett

Operakafé

Sal: Kulturhuset Foajè

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier