Riksteatret presenter - Havboka av Morten A. Strøksnes.

For oss som bor her i dette vidunderlige kyst-landet har havet en helt egen betydning, og for Strøksnes blir det en ustoppelig kilde til undring, innsikt og fantastiske eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av jordens overflate er dekket av saltvann - hvorfor kaller vi ikke like godt kloden vår for Havet?


Info

Når mennesket gråter, er tårene salte. Kommer også vi fra havet?

Se filmteaser her

I en liten båt langt ute på Vestfjorden sitter forfatteren og hans venn. Under dem, langt nede i havdypet, har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken de to har bestemt seg for å fange - et uhyre som kan være mer enn fem hundre år gammelt, og som i mangt er mennesket overlegent. Hva slags møte blir dette?

Det er utgangspunktet for boksuksessen Havboka.

Fra sin havn på den lille øya Skrova i Lofoten utforsker Morten Strøksnes vårt forhold til havet. Og han har et uendelig rikt stoff å øse av, fra sagn, myter og gamle krøniker, til reiseskildringer, vitenskapelige skrifter og diktning fra mange kulturer. Resultatet er en blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøner, som har mottatt en rekke priser og fått fantastiske kritikker verden over. Den er også lest av nærmere 100 000 nordmenn, og er oversatt til 30 språk.

For oss som bor her i dette vidunderlige kyst-landet har havet en helt egen betydning, og for Strøksnes blir det en ustoppelig kilde til undring, innsikt og fantastiske eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av jordens overflate er dekket av saltvann - hvorfor kaller vi ikke like godt kloden vår for Havet?

Når Riksteatret og Nationaltheatret nå går sammen om å gjøre Havboka til teater, er det Ole Anders Tandberg som står ansvarlig for dramatisering og regi. På Nationaltheatret har han en rekke navngjetne dramatiseringer bak seg, og på Riksteatret gjorde han nylig stor suksess med teaterversjonen av Karl Ove Knausgårds Min kamp.

Og på scenen i vår teaterversjon står Nationaltheatrets skuespiller Jan Sælid – der han skal gi skikkelse til både menneske og håkjerring!

Sagt om Havboka:

“Om vår kjærlighet og frykt for havet” The Guardian

“En bok som har alt” DN

“En enestående bok, som med et vått blikk undersøker menneskets forhold til havet …” Esquire (USA)

“Rett og slett en fest” Aftenposten

“En moderne Moby Dick, bare bedre (…)” Politiken (6)

“Strålende blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøne” Dagbladet

“Eit meisterverk” BT (6)

“Moby Dick møter Knausgårds Min kamp» THE VICE READER (USA)

“Anbefales alle som våger å innrømme at de faktisk vet ganske lite (…) Kunnskap om havet vil gi bedre perspektiv og forståelse for alt som skjer på land” Haugesund Avis

6 VG

“Havboka” er litterær som Knausgård, undrende og lærerik som de beste populærvitenskapelige bøker og spennende som en god guttebok. Aftenposten

Havboka har tidligere blitt dramatisert og satt opp som teaterkonsert på Hålogaland Teater i Anders T. Andersen sin regi. Jan Sælid.

På scenen Jan Sælid

Team
Regissør, Scenograf: Ole Anders Tandberg. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Forestillingslengde: 1 time 30 minutter (ingen pause).

Riksteatret - Havboka

Produsert av Riksteatret i et samarbeide med Nationaltheatret


Billett

Riksteatret presenter - Havboka av Morten A. Strøksnes.

Sal: Kulturhuset Stor sal

apr 2019

Klokkeslett

Billett status

Pris 335-415

04

Torsdag

19:00

I salg!


Medvirkende

På scenen Jan Sælid.

Team
Regissør, Scenograf, Dramatiker: Ole Anders Tandberg. Komponist, Lyddesigner: Joel Sahlin. Kostymedesigner: Maria Geber. Lysdesigner: Elisabeth Kjeldahl Nilsson. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Forestillingslengde: Ikke fastsatt

Produsert av Riksteatret i et samarbeide med Nationaltheatret


Opplev mer..

Er du lærer på videregående skole?

Visste du at du kan søke om fribilletter til din klasse?

DNB-billettfond er et tilbud til videregående trinn og folkehøyskolergjennom vår hovedsamarbeidspartner DNB. Fondet gir skoleklasser mulighet til å søke om fribilletter til Riksteatrets forestillinger.

Hvordan søker du billetter til forestillinger våren 2019? Se informasjon på Riksteatret.no

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier