Riksteatret presenter - Havboka av Morten A. Strøksnes.

For oss som bor her i dette vidunderlige kyst-landet har havet en helt egen betydning, og for Strøksnes blir det en ustoppelig kilde til undring, innsikt og fantastiske eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av jordens overflate er dekket av saltvann - hvorfor kaller vi ikke like godt kloden vår for Havet?


Info

Når mennesket gråter, er tårene salte. Kommer også vi fra havet?

I en liten båt langt ute på Vestfjorden sitter forfatteren og hans venn. Under dem, langt nede i havdypet, har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken de to har bestemt seg for å fange - et uhyre som kan være mer enn fem hundre år gammelt, og som i mangt er mennesket overlegent. Hva slags møte blir dette? Det er utgangspunktet for boksuksessen Havboka.

Se filmteaser her

Skuespiller Jan Sælid om Havboka

Ole Anders Tandberg om Havboka

Fra sin havn på den lille øya Skrova i Lofoten utforsker Morten Strøksnes vårt forhold til havet. Og han har et uendelig rikt stoff å øse av, fra sagn, myter og gamle krøniker, til reiseskildringer, vitenskapelige skrifter og diktning fra mange kulturer. Resultatet er en blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøner, som har mottatt en rekke priser og fått fantastiske kritikker verden over. Den er også lest av nærmere 100 000 nordmenn, og er oversatt til 30 språk.

For oss som bor her i dette vidunderlige kyst-landet har havet en helt egen betydning, og for Strøksnes blir det en ustoppelig kilde til undring, innsikt og fantastiske eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av jordens overflate er dekket av saltvann - hvorfor kaller vi ikke like godt kloden vår for Havet?

Når Riksteatret og Nationaltheatret nå går sammen om å gjøre Havboka til teater, er det Ole Anders Tandberg som står ansvarlig for dramatisering og regi.

På Nationaltheatret har han en rekke navngjetne dramatiseringer bak seg, og på Riksteatret gjorde han nylig stor suksess med teaterversjonen av Karl Ove Knausgårds Min kamp.

Og på scenen i vår teaterversjon står Nationaltheatrets skuespiller Jan Sælid – der han skal gi skikkelse til både menneske og håkjerring!

Teateranmeldelser:

Forrykende (...) rå kraft og poetisk eleganse av Jan Sælid - VG

Teatrets «Havboka» gjør miljøspørsmål fattbare - Dagbladet

«Havboka»: Et glefs fra dypet - Dagsavisen

«Hvis du ikke allerede er miljøverner, blir du det etter teaterversjonen av Havboka» - Aftenposten.no


Sagt om Havboka:

“Om vår kjærlighet og frykt for havet” The Guardian
“En bok som har alt” DN
“En enestående bok, som med et vått blikk undersøker menneskets forhold til havet …” Esquire (USA)
“Rett og slett en fest” Aftenposten
“En moderne Moby Dick, bare bedre (…)” Politiken (6)
“Strålende blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøne” Dagbladet
“Eit meisterverk” BT (6)
“Moby Dick møter Knausgårds Min kamp» THE VICE READER (USA)
“Anbefales alle som våger å innrømme at de faktisk vet ganske lite (…) Kunnskap om havet vil gi bedre perspektiv og forståelse for alt som skjer på land” Haugesund Avis 6 VG
“Havboka” er litterær som Knausgård, undrende og lærerik som de beste populærvitenskapelige bøker og spennende som en god guttebok. Aftenposten

På scenen Jan Sælid

Team
Regissør, Scenograf: Ole Anders Tandberg. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Marinbiolog Kaja Lønne Fjærtoft fra Passion for Ocean følger Havboka-turneen våren 2019 med Riksteatret og holder gratis introforedrag i Liten sal før forestillingen. Se klipp fra Kaja her

Forestillingslengde: 1 time 15 minutter (ingen pause).

Riksteatret - Havboka

Produsert av Riksteatret i et samarbeide med Nationaltheatret


Billett

Riksteatret presenter - Havboka av Morten A. Strøksnes.

Sal: Kulturhuset Stor sal


Medvirkende

På scenen Jan Sælid.

Team
Regissør, Scenograf, Dramatiker: Ole Anders Tandberg. Komponist, Lyddesigner: Joel Sahlin. Kostymedesigner: Maria Geber. Lysdesigner: Elisabeth Kjeldahl Nilsson. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Produsert av Riksteatret i et samarbeide med Nationaltheatret


Opplev mer..

GRATIS INTRO: MENNESKENE OG HAVET

Ved marinbiolog Kaja Lønne Fjærtoft fra Passion for Ocean.

Se klipp her

Sammen med organisasjonen Passion for Ocean tilbyr Riksteatret foredraget “Menneskene og havet” for alle som skal se «Havboka» på kulturhuset.

Introduksjonen er ved marinbiolog Kaja Lønne Fjærtoft og blir holdt i Liten sal 30 min før forestillingen starter.

Velkommen skal du være!

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier