Riksteatret - Stein i lomma- Stones in His Pockets

Gjør deg klar for feelgoodkomedie basert på Stones in His Pockets. Med stjerneregissør Erik Poppe i registolen skal de to drevne komediantene Hallvard Holmen og Øystein Martinsen gi oss hele stykkets fargerike persongalleri.


Info

“Gå og se det, og vær forberedt på å le og bli overveldet” Sunday Times

Se filmklipp av de to som har rollene i stykket:

Stein i lomma - klipp 1 / - klipp 2 / - klipp 3 / - klipp 4 / - klipp 5

En internasjonal storfilm skal spilles inn på et lite sted i Nord-Norge, og i likhet med mange andre sambygdinger har to rappkjeftede unge menn latt seg hyre inn som statister. Hvordan takler lokalbefolkningen møtet med sleipe produsenter og verdensvante divaer?

Med stjerneregissør Erik Poppe i registolen skal de to drevne komediantene Hallvard Holmen og Øystein Martinsen gi oss hele stykkets fargerike persongalleri. Begge er godt kjent fra både TV, film og teater, og har et register som vil komme godt med når de til sammen nå skal gi skikkelse til nærmere 20 roller.

Erik Poppe er først og fremst kjent som en av våre ledende filmregissører, og han må vel sies å ha førstehåndskunnskap om hva som skjer når underholdningsindustrien rykker inn med hele sitt kjempeapparat og forvandler et intetanende lokalsamfunn til en eneste stor “location”. Derfor vil han også vite å ta vare på det skjøre lille alvoret som ligger under humoren.

Med tittelen Stones in His Pockets startet denne originale komedien som pubteater i Irland. Siden har den gått for fulle hus i Londons West End og på scener over hele verden, og her hjemme vil kanskje noen huske Nationaltheatrets oppsetning med Kåre Conradi og Øystein Røger i rollene, som var på turné med Riksteatret og ble sendt på NRK.

Med vår nye versjon har vi flyttet handlingen til Norge, i en bearbeidelse til saftig norsk dagligtale og et gjenkjennelig miljø av Ragnar Olsen.

Og til sjuende og sist er Stein i lomma kanskje mer aktuelt enn noensinne. Med sin beretning om kollisjonen mellom lokal og internasjonal kultur, og om vanlige menneskers opplevelse av ikke lenger å bli sett og hørt, griper stykket også rett inn i spørsmål vi som bor her i landet er særlig opptatt av.

«Vellykket teaterdebut fra Erik Poppe» Aftenposten, 5

«Veldig gøy å se på!» NRK

«Briljant (...) Øystein Martinsen og Hallvard Holmen skinner i alle
rollene» Klassekampen

«Rett og slett en skikkelig feelgoodforestilling som får deg i godt humør» Teaterungdom

Av Marie Jones. Oversatt og bearbeidet av Ragnar Olsen.

Premiere: Oslo / Nydalen 20. september 2018

Turnépremiere: Flekkefjord 26. september 2018

Produsert av Riksteatret.—

Av Marie Jones. Oversatt og bearbeidet av Ragnar Olsen.

På scenen

Hallvard Holmen og Øystein Martinsen.

Team

Regissør: Erik Poppe. Kostymedesigner, Scenograf: Siri Langdalen. Lysdesigner: Øyvind Wangensteen. Lyddesigner: Benjamin Tveit. Produsent: Rebecca Mathisen

Forestillingslengde:Forestillingslengde: 1 time 40 minutter (ingen pause).

Produsert av Riksteatret


Billett

Riksteatret - Stein i lomma- Stones in His Pockets

Sal: Kulturhuset Stor sal


Medvirkende

På scenen

Hallvard Holmen og Øystein Martinsen.

Team

Regissør: Erik Poppe. Kostymedesigner, Scenograf: Siri Langdalen. Lysdesigner: Øyvind Wangensteen. Lyddesigner: Benjamin Tveit. Produsent: Rebecca Mathisen

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier