Operakafé - desember

Martin Hatlo, bassbaryton, Lina Johnson, sopran, Markus Kvits, klaver


Info

Den norske bassbarytonen Martin Hatlo ble i 2016 uteksaminert fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i København. Sesongen (17/18) var han å se ved Den Norske Opera & Ballett, hvor han gjorde roller i Tosca (Puccini), Barberen i Sevilla (Rossini), Heimferd (Irgens- Jensen), La Traviata (Verdi) og Don Giovanni (Mozart). Han er en etterspurt konsert- og oratoriesanger og er jevnlig solist i verker som Juleoratoriet og Johannespassjonen av Bach og Händels Messias, men også Rossinis Petite Messe Solennelle og Bethoveens 9. Symfoni. Høsten 2015 mottok han 2. pris i Copenhagen International Lied Duo Competition sammen med pianist Kristoffer Hyldig. I inneværende sesong gjør han roller i Il Tabarro, Gianni Schicchi og Billy Budd ved Nasjonaloperaen.

Den lyriske koloratursopranen Lina Johnson har gjort seg bemerket i inn- og utland med roller som Gilda i Rigoletto, Sophie i Rosenkavaleren, Adina i Elskovsdrikken og Amina i La Sonnambula. Hun debuterte som operasanger i 2011 ved Det Kongelige Teater i København, og ved DNO&B i 2012. Ved Nasjonaloperaen har hun blant annet sunget Rosina i Barberen i Sevilla, Vespetta i Pimpinone, The Wife i Elysium (verdenspremiere) og Nattens dronning i Tryllefløyten. Hun har gjort operaroller ved Teatro Verdi di Trieste, Teatre des Champs Elysées Paris, Den Jyske Opera og Nasjonaloperaen i Kina NCPA Beijing, og konserter med orkestre som BBC Philharmonic, Stavanger symfoniorkester, og Bergen Filharmoniske Orkester Harmonien.

Ved klaveret sitter Markus Kvits. Han er utdannet pianist og pedagog ved Norges Musikkhøgskole, og som bass-sanger ved Statens Operahøgskole. Han arbeider som repetitør og coach ved DNO&B og er førsteamanuensis ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Vert for operakafe er Kjartan Thu

Arrangør: Sandnes Operakor og Sandnes kunst- og kulturhus, med støtte fra Sandnes kommune.


Billett

Operakafé - desember

Sal: Kulturhuset Foajé

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier