Digital Seter - på KINOKINO

Digital Seter er en musikkforestilling bygd rundt historiske fakta, sagn og dikt. Materialet varmebehandles som en musikalsk gryterett av folkemusikk, urban elektronikk, kunstmusikk og improvisasjon.


Info

Historien prosjekteres med video og stillbilder iscenesatt av billedkunstneren Aaslaug Krokan Berg.

Digital Seter er i seg selv et utviklingsprosjekt hvor det nasjonalromantiske Norge settes i kontrast med vår urbane og digitale hverdag. 1800-tallets utfordringer med armod, hungersnød og utvandring til Amerika settes opp mot dagens utfordringer med klima, immigrasjon, sosiale medier, ensomhet og fedme.

Ideen til Digital Seter startet med livsløpet til vår vokalist Annikens tippoldemor, Karoline Olsdatter, født i 1873. Et hardt liv som seterjente gjennom fasene: nyforelsket, mor, alenemor, hustru og tilslutt enke med åtte barn.

Den digitale seteren trues også av byråkratiske rovdyr, ferdselsåren over fjellet bringer besøk av handelsreisende, formyndere, predikanter og demonstranter som ofte etterspør mer enn respekt, kost og losji. Cleng Perssons historie har fascinert oss og forestillingen vil som han veksle mellom kontinent, kriger, kulturer og motsetningsfulle verdivalg.

Forestillingen bryter opp i den tradisjonelle konsertformen, vi lover en nostalgisk kulturopplevelse med skremmende impulser fra samtiden.

Digital Seter er med andre ord en musikkforestilling bygd rundt historiske fakta, sagn og dikt. Materialet varmebehandles som en musikalsk gryterett av folkemusikk, urban elektronikk, kunstmusikk og improvisasjon.

Historien prosjekteres med video og stillbilder iscenesatt av billedkunstneren Aaslaug Krokan Berg.

Anniken Solli-Mork - sang, fele, harpe Gaute Vikdal - trombone, lur, bukkehorn, kalimba Henning Johnsen - trombone, tekst, sang, elektronikk Åslaug Krokann Berg - utforming av layout og visuelle effekter

Etter oppstarten i 2016 er forestillinger spilt i Nord-Norge, på Vestlandet, i Numedalen og i Oslo med støtte av Norsk kulturråd. Turneen i Rogaland er støttet av Rogaland fylkeskommune.

Se og hør mer av hva Digital Seter er på deres Facebookside


Billett

Digital Seter - på KINOKINO

Sal: KINOKINO - Sal 1


Medvirkende

Anniken Solli-Mork har sine røtter fra en sterk folkemusikktradisjon i Drevja, Vefsn. Med masterutdanning i sang, ?olin og drama fra NTNU. Hun har hatt ?ere solist-oppdrag på Operaen i Kristiansund og kombinerer idag konsertvirksomhet og undervisning fra Åfarnes i Rauma. Hun er en ?olinist som behersker kveding, sang og fordyper nå sitt forhold til harpen. En ny utadvendt multikunstner som kanskje tar opp arven etter Tone Hulbekkmo?

Gaute Vikdaler til daglig basstrombonist i Stavanger symfoniorkester. Han har hatt utstrakt samarbeid med komponister og har urframført tallrike verk både som solist og kammermusiker. Han har også utviklet neverluren og bukkehornet til moderne instrument i nært samarbeid med instrumentmaker Magnar Storbekken. De siste årene
har Vikdal vært engasjert i å gjenskape autentiske kopier av de 3000 år gamle bronselurene presentert gjennom ensemblet Klang av Oldtid. Vikdal er også endel av Kitchen orchestra i Stavanger.

Henning Johnsenhar også sin utdanning som trombonist fra Norges musikkhøgskole. Han har gjennom sin virksomhet som teatermusiker og musiker for Rikskonsertene utviklet sitt stemmebruk og sitt skuespillertalent. Han har frekventert jazzfestivaler over hele verden og med seg har han en kofferten full av elektroniske hjelpemidler som han har fulgt utviklingen på fra første dag. Ingen kan bedre enn Henning med sin intuitive innlevelse og klokkeklare basstemme, lede publikum gjennom handlingen på forestillingen!

Åslaug Krokann Berghar er rik og sammensatt karriere og kan vise til prosjekter, utsmykninger og utstillinger på toneangivende institusjoner i inn og utland. Hun har også samarbeidet med musikere som Bugge Wesseltoft og er sterkt engasjert i videokunst med produksjoner som «Er vi her ennå» som er innkjøpt og distribuert av ?lmportalen, Norsk Filminstitutt. Kursholder i «Fra idé til ferdig ?lm» for dansere m.Tone Gellein, i regi av Dans i Skolen. Hun har også skrevet artiklene «Dokumentasjon og bevaring av performancekunst» og «Honorering av performancekunst» til Norsk Performance Magasin (www.performancekunst.no)

   
 

Nyhetsbrev

Ved å motta vårt nyhetsbrev får du tilgang på siste nytt og våre beste tilbud levert rett til din e-post.

Firmakontakt Som firmakontakt blir du vårt bindeledd til din bedrift. Du vil motta tilbud og forhåndsinformasjon om kulturhusets forestillinger via epost. Firmakontakten skal aktivt videreformidle informasjonen til de andre ansatte i bedriften og prøve å oppmuntre til gruppebestillinger. Ønsker du mer informasjon eller om noe virker uklart kan du gjerne ta kontakt pr epost abf@sandnes-kulturhus.no eller mobil 970 91 367.

Kategorier